himmelskadrommar

Alla inlägg under november 2010

Av Jossan - 7 november 2010 20:03

Startade dagen med att hjälpa sonen som ville få sin transormers att transformera till en bil.. Hjälpte därefter mig själv att vakna, jag var så grymt trött, men varm så att jag inte kunde sova mer iaf..


Gick upp och fixade lite på datorn.. Fick önskemål av kusinen att hjälpa henne att starta upp en ny blogg, med header och så..  ( www.barabus.bloggplatsen.se )


Sedan for jag ut till stallet och hjälpte Evelina lite med Heddan. Gudarna ska veta att hon inte är den lättaste att rida. Minsta lilla spänning som hon känner gör att hon bara gasar och sänker ryggen, istället för att vila på steget, jobba igenom hela kroppen och lyssna på nästa uppgift.


Men jag tyckte att de hittade många knappar idag, det var synd att jag inte kom mig för att fota, hade varit roligt att lägga upp i bloggen.


Jovisst ja! Så hjälpte jag Heddan med halkan med! Hon fick broddar, dagen till ära, för här ska minsann inte halkas ngt! Snö på tisdag och onsdag visar vädret.. Nå, kommer det så kan det lika gärna få ligga kvar, i think!


Makens brorsa kom hit ikväll, och eftersom han hjälpte oss med att försörja oss med fika, så hjälpte vi honom att slippa laga kvällsmat, som han istället fick inta här.


Nu ska jag be maken att hjälpa mig att slita mig från datorskärmen, och istället fösa in mig i soffan så att vi kan kolla på en bra film.. Har en film med Keanu Reeves i tankarna, men vi får se hur det blir med den saken..

Av Jossan - 6 november 2010 15:42


Startade dagen med att åka ut till Rabo för att ha lite lektion för Moa och Ladden. De var verkligen på hugget idag, och Moa red bättre än någonsin. Dagen till ära blev det mycket galopparbete, och de klarade av 6 stycken med "sockerbitar" upphöjda bommar på raken med ett galoppsprån emellan alla. En övning för att öka kvaliten i kort/samlad galopp. Det gick kalas, i bägge varv. Sedan visade Moa att hon kan samla Ladden på volt i både trav och galopp. Riktigt roligt att se hur långt de har kommit tillsammans!


Sedan for vi över till Hubbo, där vi fått låna Flame av P, så vi fixade iordning mat och mockade åt hästarna först, och sedan stack vi ut på en tur, som mest erbjöd skritt pga att det var så hårt i marken. Men solen sken och det var så fint ute, vi njöt i fulla muggar! Var ute i cirka 1,5 timme, och det var ändå två piggelina hästar som gick ut i hagen och åt lunch.


Hade tänkt fota Heddan lite sedan, men hon är en så mask att fota, hon bara slingrar sig undan hela tiden.. :/ Trots att Åse hjälpte mig.. Så blev det bara dessa snygga bilder, hehehe..
Heddan som dräktig bergsget..  Heddan som otålig fotomodell.. Knoppad är hon för att spara manen under halstäcket.. Annars blir hon manlös..


Tack för sällskapet idag Moa, det var jättetrevligt!  


Av Jossan - 6 november 2010 08:28

Och eftersom jag skriver mycket om hästar, så valde jag att ta två av hans hästvarianter att lägga in här. Både teckningarna är ritade 2004, men den ena har han gjort strax efter sin 4-årsdag, och den andra några månader senare. Man kan faktiskt se en liten utveckling. Och titta bara, han har faktiskt skrivit SEBBE, högst upp på den ena..  


Vårat hus är fullt av konstverk, men det är när man kan följa en utveckling som man värdesätter dem högre.. Jag försöker att vara noga med att skriva datum och motiv på teckningar som jag får, och det hjälper en faktiskt när man ska visa barnen på deras framsteg sedan. :)  

Av Jossan - 5 november 2010 21:37

Vill du ha det?


Ja, du kan du klicka på länken och testa den här sidan.

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=jossan79


För alla vill väl ha fler läsare på sin blogg?

Bli medlem och du får garanterat 33 läsare till på din blogg. Sedan så är det väldigt enkelt att få ännu mer läsare. Bara att klicka och testa, för samtidigt som du får fler läsare kan du hitta massor av bloggar att läsa i också!


Just try it.


Av Jossan - 5 november 2010 21:09

En bild till från Tor, nyligen ritad:

  
Ni ser att det är Tomten och Tor va?


Gissa vad han längtar till??

Av Jossan - 5 november 2010 19:39

Min lille Tor, han är ingen given artist.. Han har scenskräck, vill inte under några omständigheter klä ut sig, han vill inte gärna skapa, så många teckningar blir det inte.


Men, idag när jag kom hem så satt de 20 (!) stycken teckningar på transformers på skåpet i köket, alla till mig.


      

Alla föreställer Transformers, den nya grejen hos mina barn..


Blir roligt att kunna visa utvecklingen från huvudfoting sedan, om jag får rätt nu så kommer det att gå ganska snabbt nu när han väl har börjat att rita..

Av Jossan - 5 november 2010 08:45

Vaknade kl 8, och slogs av hur underbart det är att börja så sent en fredag att man inte ens behöver ställa in klockan på alarm. Det är ju så skönt att vakna för att man är utsövd.   Ska tillbringa den större delen av dagen framför skärmen idag, för alla nya scheman ska in, och någon måste se till att de skrivs. Sen är det lite hemsidearbete för jobbets del som ska göras, innan jag kan återgå till vanliga sysslor.


Annars är det en underbar dag idag. Solen skiner, det är lite frost på marken, man kan se att korna strosar runt i hagen på jakt efter lite mer mat, innan bonden kommer med den nya balen till dem.


Alla våra utemöbler har fått flytta till förrådet nu, för nu anser vi att sommaren är slut, iaf här i sverige. Men jag får ju snart lite värme och solsken på en annan kontinent, så det känns inte som om det gör så mkt just nu.


Behandlade färdigt mig med Orudis på ryggen igår kväll, för man får ju inte utsättas för solljus på 2 veckor efter en sådan behandling.. Och om jag ska till solen så vill jag ju kunna vistas i den.. Så från och med idag så blir det inga fler orudisbehandlingar, om det inte blir absolut nödvändigt.. Får ta med lite radital hem istället.    (Hästliniment för sporthästar, för er som är oinvigda i hästvärlden.) Det brukar bränna skönt i musklerna, men det hjälper!


I morgon ska jag till Rabo en sväng, innan Heddan. Har jag inte fel för mig så skulle jag få sällskap av Moa till stallet då. Får se vad vi hittar på då.. Men idag är det Emma som stallar, medans jag jobbar. Blir skönt med en hemmafredag med familjen, som för ovanlighets skull är helt samlad!   

Av Jossan - 4 november 2010 19:14

Det känns fortfarande jätteskumt att inte åka ut till Hubbo en dag.. Konstigt att man är så beroende av detta.. Fast kanske inte egentligen.. Jag har ju tillbringat nästan varje dag i vecka i stallet sedan 1990, dvs i 20 år.. Det är runt ca 16200 timmar som jag har spenderat hos mina hästar.. Om jag räknar att jag haft ca en dag i veckan minst som jag inte har åkt ut alls. Och då har jag bara räknat luddigt, och inte med ngr tävlingsdagar, träningar, inköp av foder och sånt.. Så den slutliga summan är nog långt mer.. Det är som om jag skulle ha tillbringat 2 års tid, dygnet runt, i stallet med hästarna.. Utan att sova dvs... Annars skulle det ha hamnat på mellan 3-4 år ist..


Man blir ju lite skadad av detta... Bara att erkänna...Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se