himmelskadrommar

Alla inlägg under november 2010

Av Jossan - 4 november 2010 08:36

Jag har köpt flera stycken vetekuddar när jag har varit nere i Ullared. De är bra till så mkt. Växtvärk hos barnen används de främst till, men de fungerar bra för magont på Tor med. Jag gjorde mig lite illa i ryggen vid ett lyft igår, och sitter i skrivande stund med en vetekudde mot ryggen och känner hur musklerna mjuknar lite. Helt fantastiskt att lite tyg och lite vete kan fixa så mkt!


I dag skiner solen underbart igen, känns toppen, för då behöver inte jag ha så dåligt samvete över Heddan, som jag har när hon står ute och regnet öser ner som igår.. Jag vill ju inte att hon står och blir kall, stackaren.. Kyla tål hon bra, men regn är det värre med. Då blir hon stel direkt.


Gick ju toppen att rida i går morse, och jag ser fram emot lördagen, som blir mitt nästa pass. Nu är det mindre än två veckor kvar till koll av henne, och jag börjar att bli så nervös att jag inte kan tänka klart. Jag märker ju att magen växer på henne, pga att sadelgjord och täckgjordar inte riktigt räcker till, men häromdagen såg jag en bild av ett sto som hade gått i 4,5 månader, och hon var JÄTTESTOR! Och det är definitivt inte Heddan.. Men ston bär säkert olika de med, precis som människor. Och fölisen är faktiskt inte större än en liten katt just nu, så det borde inte göra en så stor skillnad i en hästkropp.. *Spånar nervöst runt*


Nu känns ryggen bättre, dags att göra slutrycket och fixa sig innan jobbet idag..

Av Jossan - 3 november 2010 22:01

Men har man kommit igång med bloggen så har man.. Sedan sista inlägget så har jag jobbat, varit på möte och efter det kollat på LasseMajas detektivbyrå med mina yngsta barn. LasseMaja.. Det kallade alltid min mamma pojkarna för när de låg i min mage.. För att gardera sig inför bägge kön liksom.. Hahaha..


Det där med namn är intressant. Igår på kursen fick vi lära oss att ALLA har rätt till ett namn. Det är förövrigt artikel nr 7 i FN´s barnkonvention. Detta är kanske för oss något självklart, men det är det inte överallt i världen. Det är inte för inte som man inom armen får ett nummer som man ska lystra till istället för ett namn. Namnet är kopplat till hela ens person, till ens självkänsla.


Vi fick även klura på om vi visste historien om våra egna namn.. Jag heter ju då Anna Karin Josefine.. Anna efter mormor Anna-Lisa, Karin efter farmor Karin Gerd Lisbeth, och Josefine kommer från.. Håll i er nu.. Den här sången.. 


Min mamma var ju fotbollsspelare.. Ganska duktig, eller RIKTIGT duktig, tills hon fick förhinder (Läs: mig..) och hon spelade för IFK. Ett tag innan jag föddes så släpptes det en LP av Schytts i IFK göteborgs Änglar´s regi. Och ja, resten är historia, och här sitter jag...


Jag har väl inget emot namnet.. Men allvarligt.. Sången... jisses...


Av Jossan - 3 november 2010 09:10

Åkte till stallet kl 6.00, och var där kl 6.15 Gav hästarna mat och släppte ut alla utom Heddan, som jag skulle motionera lite först. Tänkte mig ett litet genrep av i förrgår, när vi sökte takt, bjud och avslappning. Och det gick superbra. Idag med hoppesadel och bruna tränset. Känns lovande! Slutade ganska snabbt då jag nådde mitt mål nästan direkt, avslutade dock med en innan oplanerad galopp, men hon tog den direkt på skänkeln och rullade på mjukt och fint, tuggade på bettet och kändes bättre än vad hon kännts på flera långa månader! Underbart!!!


Av Jossan - 2 november 2010 22:03

Det är ta mig 17 lera överallt nu.. Vid grinden till hagen får man se sig för vart man sätter fossingarna, annars sitter man fast i gyttjan. På hästarna hänger det strängar av lera i manen, i pälsen sitter det kocklor.. Tar man dessutom in dem i boxen med torv, så har man snygga torvkocklor sedan med..


Lade ner ridningen idag. Hittade för det första inte min pannlampa.. (Så mkt för att ta dit en ny va;) ) Och så var det busväder med regn och blåst med. Blev ist lite frisering av Heddan, så att hon inte tappar manen under halstäcket som jag nu har plockat fram av flera skäl..


Men nu vill jag ha lite vinter, faktiskt.. Vore skönt att slippa lera och smuts nu..


Av Jossan - 2 november 2010 16:37

Som just nu är och simmar på badhuset. Rasse har träning med Teknikskolan, och Maken tränar lite på egen hand.


Jag och småkillarna softar, jag efter en intensiv dag på kurs, som var precis så bra som jag föreställt mig, och de efter en dag hemma där de ödslat tiden på att driva sin pappa från vett och sans med ärtkrig och majskastning.. Hehehe..


Snart drar jag mot Hubbo för intag av kusar och lite kvällspass. Heddan får en soft dag, med en skrittur ute, jag ska inviga nya pannlampan som pappa skaffat mig. Snäll paps jag har va!



Av Jossan - 2 november 2010 07:33

..fast lite hinner jag skriva medans jag tar på mig strumporna..;)


Ska på kurs nu, roligt inslag i vardagen. Alltid kul att få göra ngt nytt. Hoppas att det är riktigt bra nu med.


Blir strax upphämtad av en arbetskamrat, så jag ska se till att ta på strumpa nummer 2, så att jag ser ut som folk när man för ovanlighetens skull ska ner på stan..;P

Av Jossan - 1 november 2010 18:00

Klockan skulle ringa kl 6.00, men jag var vaken 20 minuter innan dess. Så 6.15 satt jag i bilem på väg till stallet, för att få en chans att rida i dagsljus i paddocken.

Fodrade och släppte ut hästar, fixade till Heddan och så gav vi oss ner mot paddan.. Skrittade först länge för att känna att knapparna fungerade där, och det gjorde de relativt bra. Skritt-halt-skritt övergångarna var helt ok, ryggningarna var lite stela, men ju längre vi skrittade så desto bättre gick det. Sen testade vi traven. Lite lagomt stelt där med, men efter några skritt-trav övergångar så lossnade hon och blev riktigt trevlig i höger varv. Bytte efter en stund till vänster och körde lika där. Där tog det betydligt längre tid, men hon blev såsmåningom fin även där.


Jag har faktiskt fuskat med genomridningen av henne sista tiden, det har blivit lite hur som haver med ridningen när jag ridit ute i skogen, och när man tömkör och linar så får man inte riktigt känslan av hur hon bär sig, om hon lutar sig och söker stöd någonstans, så det kändes viktigt för mig att rida igenom henne idag.


Fast det kommer att bli lite svårt nu när det blir mörkt så tidigt.. Man vill ju inte rida helt i blindo.. Så det blir kanske så att jag får masa mig ut innan jobbet ett tag, iaf ngn gång i veckan..


I morgon har jag iaf kvällspasset, så då blir det inget morgonpass. Och jag är iväg på utbildning med jobbet hela dagen. Vi har fått chansen att utbilda oss i ICDP, och jag och ytterligare en kollega har tackat ja till den chansen. Med start i morgon alltså. Spännande!


Var förbi IKEA idag med och införskaffade lite oumbärliga blå kassar, som jag använder både till tvätt (Skaffa för guds skull ALDRIG hus med tvättstua på en våning och garderober på den andra.. Springet upp och ner i trappen tar kål på en..) och till Heddans hö.


Nu börjar det att dra ihop sig till middag, så jag ska ta och avsluta här..


Mot nya tag i morgon..

Av Jossan - 1 november 2010 06:02

Men nu börjar jag begripa mig på photoshopen lite mer! Det tar sig, sakta sakta!

Egentligen så har jag ingen användning för den, för den har ju fel färg.. ;) Men det var ändå kul att få ihop något. :)  

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

 



 

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 



Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se