himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 31 augusti 2019 17:29

Jag la helt av efter att två inlägg helt försvann ut i etern. Det är lite sisådär lagom kul att lägga massor med tid på inlägg och bilder och så försvinner de... hmpf...

Då fungerar liksom Instagram bättre. (Där hittar ni oss under användarnamn Quimero)

Men nu ska jag försöka göra en schysst satsning på bloggen igen. Den som lever får se om jag får till det. Annars blir det iaf en liten update på hur vi har det nu.

Av Jossan - 15 oktober 2018 19:20

Jag är ruttet dålig på att blogga numera. Jag vet det. Men andan (eller det dåliga samvetet) faller på då och då, och någon rad ibland är ju bättre än inget? Eller?

Hur som helst. Sommaren kom och gick. Och vilken sommar sedan. Inte en dålig dag i varken juli eller augusti. Soldyrkarna loved it! Men skörden gick åt fanders... Katastrof för Sverige. Ransonering av grovfoder är ett faktum för alla, och många är vi som stödfodrar med halm. Tur i oturen så kan Calle äta kraftfoder utan att bli galen, så han är rund och fin, ransoneringen till trots. Lyxfettot ni vet...

Vi har deltagit i två riktiga fälttävlan. En med placering, en utan. Men det var våra allra bästa terrängritter, med endast lite tidsfel. Inga hinderfel alls. Såååå nöjd!

För ett par veckor sedan var vi dessutom och testade på hubertusritt på djurgården. Till nästa år ska vi nog kunna delta i flera jakter, men kul att ha nosat på det nu iaf!

Nu ska alltså vintersäsongen ägnas åt att stärka banhoppning och dressyren. Så att vi kan komma tillbaka starkare nästa säsong. Jag väntar med spänning på att Calles nya transport ska komma, så att vi kan börja att åka lite igen. Och i veckan är det sagt att den ska komma. Iiiiih!! Spännande!!!

Då ska vi ta oss till travet och köra intervaller igen. Bäst att passa på innan vintern är över oss.


Jag hoppas att det inte dröjer flera månader innan nästa uppdatering, men kliver livet på i samma rasande takt som det gjort det sista året så vet man inte. Vi lever iaf och har hälsan.

Av Jossan - 14 maj 2018 20:26

Lite skritt och grästugg idag. Ni vet, dagen efter tävling så får duktiga hästar moffa gräs. (Ur Gamla Brunteboken)

Lite massage på det och så är lyxhästen nöjd. Och matten kunde åka hem och kurera sig (huvudvärk och förkylning).

Av Jossan - 13 maj 2018 19:33

Idag var det tävling i Eskilstuna. Jag var anmäld till två klasser, och hade som jag skrev igår en dröm om att få gå åtminstone en av dem felfritt. De fyra felen förföljer ju oss...

Och vet ni? VI GJORDE DET! Två felfria omgångar. Blev så glad att jag grät efter bägge ritterna. Världens bästa Calle. Så stolt över honom!!

?När man skött sig på tävling får man moffa maskrosor innan hemfärd, det är sen gammalt...?

Av Jossan - 12 maj 2018 07:45

Tiden rusar förbi i en faslig takt. För en månad sedan var det i princip snö och is här. Nu väntar vi 27graders värme inom ngn vecka...

Men värmen har inneburit att vi nu kan träna terräng på riktigt igen! Flera tillfällen har getts.

Först var det i Enköping för Frida Andersen. Dock i paddocken, då kung Bore satt sig på tvären så att terrängbanan ännu var alldeles för blöt efter vintern.

Supernyttig träning med många svårare linjer och klurigt och avslöjande markarbete!

Sedan var vi en sväng till Jonna i Norrängen, dock utan fotograf. Men Calle skötte sig strålande, och därefter bokades ett besök i Heby in. Fick sällskap av Hanna och Sandra, och vi fick en fantastisk dag i solen.

Och på Kristi himmelsfärd var vi på kurs för Lena B på Norrängen. Där fick vi till vår hittills bästa träning, Calle och jag. Superbra känsla på alla hinder. Så roligt! Hoppas att den teamkänslan håller i sig nu.

Extra bra att Jonna, som vi tränar för i vanliga fall, var med under dagen. Då kan vi ju spinna på samma linje på kommande träning i Enköping. Förvisso uppkom inga nyheter egentligen, jag vet ju vad jag för galet, men faktum är att med fler och fler språng i kroppen så blir jag faktiskt lite bättre :-) Men emellanåt så kan det vara bra för en att utmanas av en annan instruktör, och kanske även bra för den ordinarie instruktören att få ventilera eventuella övningar och lösningar med någon annan?

Hur som helst. Känns jättekul att vara på G!

Imorgon ska vi på hopptävling. Mest för att mina tävlingsnerver behöver uppgraderas till 38.11 Hoppas på åtminstone en felfri runda. Annars är vi evigt förföljda av det där enda nedslaget på varenda bana... håll tummarna!

Av Jossan - 1 april 2018 20:35

Efter tre fantastiskt fina år i stall Gesala så var det nu dags för Calle och mig att kliva vidare. Mina förutsättningar har förändrats, Calle är äldre och behöver lite mer träning. Det har inneburit mycket transportåka, och mina kvällar har blivit senare och senare. Därför flyttar vi nu till vår tränare.

Jag hoppas att det är rätt steg att ta, men det får tiden utvisa. Hittills känns det bra :-)

Av Jossan - 4 februari 2018 22:54

Men vi lever! Även om vi haft det lite si och så med hälsan. Först var matten sjuk. Sedan fick hästen sår på benen. Och på magen. Och några bett i pannan. Så då gick vi ner på halvfart. Sedan drabbades hästen av en släng av sadeltvång, som sedan visade sig vara en skada i huden som inte syntes under pälsen (eller kändes heller för den delen...). Och så stack matten på semester. För att sedan komma hem och börja försöka behandla hästens skav på bästa sätt. Hade på babyolja. BAD MISTAKE! Blistring de luxe!!! Vilket ledde till en ny viloperiod med hudläkning... suck!

Men nu är vi på g! En klubbdressyr och en klubbhoppning är gjord. Och fler är inplanerade. Roligt!

Dock är jag lite besviken på vintern... så här svårt att hålla igång har det sällan varit. Vill ha snö som ligger kvar, lagomt kallt och bra underlag. Vågar man hoppas att man får set i mer än bara ett par dagar nu?

Av Jossan - 3 december 2017 20:42

Igår åkte vi som planerat för att hoppa lite. Byggde upp en liknande övning som vi hoppade i tisdags, och Calle skötte sig strålande. Vi vågade därför höja ribban en aning, ända upp till 1.15 på sista oxern (Jaja, det är inte så högt, men det är tillräckligt högt för mig! Än så länge iaf.)

Eftersom att han gjorde det så bra så ändrade jag om övningen sedan och gjorde galoppbom in - två studs - galoppbom - två studs ut. Även dem övningen gick som smort.

Och det är såååå skönt när man slipper sitta av för att bygga upp nedrivna hinder! Uppskattas när man åker ensam :-)

Idag har vi istället varit på travbanan och kört galoppintervaller. Det har gått ett par veckor sedan sist nu. Calle tyckte att det var buskul att gå ut på banan. Han travar energiskt och med högburet framparti innan första galoppen. Och han galopperar även med mycket luftigare framparti nu. Han känns stark i 500m-tempo, men bjussar gärna på nästan det dubbla när man ber om det. Han är så rolig att rida!

Imorgon ska han få ut i skogen med Julia en sväng. På tisdag är det hoppning igen och på onsdag kommer bästa Fredrika och besöker oss i stallet för att testa sina nya kunskaper :-) Spännande!

Torsdag blir det nog tömkörning och på fredag blir det nog bara en sväng i skogen.

Jag hoppas på milt i helgen så att vi kan testa vingarna på travbanan även då, men det blir lite av en chansning.

Nu ska jag ta söndag! Ett varmbad skulle inte sitta fel. :-)

Morgonen bjöd på griljerad julskinka. Underbart!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se