himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 10 november 2017 08:08

Efter en sommar och höst med otur (stukning av kota, skadat öga på grund av att Calle försökt inta hö den vägen, trasig hingstbete och nu sist hovböld) så verkar vi vara på väg tillbaka!

Igår var vi och testred för en ny tränare i dressyr, eftersom vår bästa Kicki inte har träningar så nära oss längre, och hur mycket jag än vill det så finns inte riktigt tiden att åka långt...

Vi fick iaf en del nya saker att tänka på. Övade övergångar under tiden som vi förflyttade oss sidvärts och vi körde lösgörande i förvänd galopp.

Calle kämpade på så bra, som tränaren så: Arbetspositiv häst!

För faktum är att jag bara fått en mindre bra känsla två gånger på Calle. Bägge gångerna har det varit något som felats honom. Men med utrustning som han trivs i, mycket blandad träning och god omvårdnad så är han dem roligaste som finns att rida. Samarbetsvillig som få!

Ser fram emot att jobba och stärka oss i höst/vinter. Så att vi kommer tillbaka starka och bättre i vår. :)

Av Jossan - 14 oktober 2017 17:25

Tävlingssäsongen 2017 är över för vår del. Jag är jättenöjd med det som vi presterat i år. Vi är på väg framåt! Vi har vågat. Och vi kommer igen starkare nästa år.

Just nu försöker vi jobba upp flåset i högre galopptempon. Utrustade med både pulsklocka från Polar och en fälttävlansklocka på armen har vi galoppat med Malin och Lindos idag.

Men det är svårt att få upp Calle i maxpuls. Idag gick det inte. För min ork tryter innan hans... Men sista varvet kom vi upp i 196 som mest. Sedan är han nere under 80 igen på ett par minuter. Egentligen skulle det vara bra med en lååång uppförsbacke med svag lutning att galoppera uppför...

Hur som helst. Han fick springa av sig. Imorgon blir det en tur med vagnen. DET var länge sedan.

Calle, allroundhästen!

Av Jossan - 30 september 2017 23:49

Sedan sist så har vi hunnit en del. Hela två starter i fälttävlan, debutantklass.

Vi startade tveksamt efter en knagglig sommar med en vrickad kota. Hann inte trimma så mkt som vi hade velat. Men vi kom runt! Godkänt dessutom.
Gång två blev det bättre resultat i dressyren (vi hade ju kunnat träna lite mer) och i hoppningen blev det ett nedslag mindre. Superglad matte och ryttare!

Dessvärre misskötte sig den superglada ryttaren i terrängen dagen efter, vilket resulterade i två stopp. Bajs! Men det är bara att traggla vidare. Jag VET att vi kan bättre i samtliga moment. Det ska vi visa nästa säsong.

Nu väntar höstens och vinterns träning, vi ska slipa dressyren, hopptekniken och vi ska rida lååånga turer i naturen och galoppera fort på travbanan. Vad kul det ska bli! ?

Av Jossan - 10 juli 2017 20:37

Mmm. Trots värmen så gick vi ned och övade, rödingen och jag. Gjorde samma övningar som i lördags, men tack vare klickern så förstod han nästan direkt vad som begärdes idag. Väldigt nöjd med honom, och dessutom har han börjat lägga på sig en hel del muskler kring ländryggen med nu. Hurra! Det har varit det svåraste stället att bygga upp för oss.

Kanske får jag med en kameraMake någon dag, så att det kan bli en liten film på vårt jobb-för-hand.

Av Jossan - 9 juli 2017 21:31

Ett nytt inlägg redan nu! Otroligt!

Idag hoppade vi 80-90 bana på hemmaplan. Calle gick som en raket. Såååå roligt!! Gesala har så bra terränger! Therese som är speaker är superduktig och gör det roligt även för dem som inte kan sporten. Eloge till henne! Och Ankis hembakta gör inte det hela sämre! Bara att rekommendera. Jag lovar att det är värt att besöka dem i augusti, när nästa P&C är.


Vi avslutade alltså helgen på bästa sätt. Full sprutt och hopp i galopp!

Nu taggar vi för 90 i Enköping nästa helg!

Av Jossan - 8 juli 2017 08:35

Terrängsäsongen är här. Och jag kan starta! Gjorde min debut på bortaplan förra helgen. Det gick... bajs. Jag åkte av.

Det gjorde inte ont. Det gick fort. Jag hann ändå tänka: Det här kommer att göra ont... Men det gjorde det alltså inte. Det enda som tog stryk var stoltheten. Så jag gick med bestämda kliv och efteranmälde till klassen efter. En decimeter högre. Dvs. debutantklass för häst. Eller kanske heter det H90 nu när det finns 80-klass? (En helt ny värld att lära sig!!)

Tog av sporrskyddet som Calle hade i första klassen. Han har fått skav vid skänkeln på ena sidan efter att ett spänne legat emot ett ridpass. Men efter att ha konstaterat att jag inte ens har min sporre där så tänkte jag att vi testar.

Vilken skillnad! Nu kände man ju att hästen accelererade på kommando! Han flög fram över banan och enda stoppet vi fick var nedhoppet. Mitt fel. Jag fegade i anridningen. Men han hoppade ner tryggt sedan och vi kon över det sista hindret och i mål.

Ny startar vi på hemmaplan imorgon och i Enköping om en vecka.

Jag är taggad till tusen, men även nervös. Men det ska bli sååå roligt!

Av Jossan - 25 juni 2017 21:17

Jag är verkligen SÄMST på att uppdatera numera. Men tiden finns helt enkelt inte. Det finns så mycket att göra och sååå liiiiiiiite tid!

Hur som helst! Vi tränar på. Jag har lyckats att fixa ryttarbok och ska således göra en debut på terrängbanorna i höst! Ska bli skitkul!

Inför det så ska vi stärka dressyren. Det kommer främst att innebära en ny sadel, som låter Calle röra sig ordentligt. Sedan ska flåset upp så att han orkar springa på en hel bana. Och så ska vi träna teknik i hoppning, främst genom gymnastikhoppning.

Vi är rackarns taggade. Idag var jag till och med och köpte nummerlappar! (Hahaha, det ni!) Maken ska grooma på träningen på Strömsholm på torsdag, och så ska vi på Pay n cross tre helger i rad. Nya terrängskydd är fixade, Calle är kollad av ET för någon vecka sedan och jag är genomgången av naprapat.

Det är som bäddat för en bra sommar och höst! Tagga!!!

Av Jossan - 7 maj 2017 18:09

Vi har sedan förra inlägget startat ännu en LA:4. Och det gick... Ganska skitdåligt... Men skam den som ger sig! Känslan var bajs den dagen, det måste få vara sådana dagar med. Två dagar efter så var det träningsdags. Något orolig var jag att han inte skulle vara fräsch, men där oroade jag mig i onödan...


En jättefin häst som jobbade kanonbra.  

   


En vecka innan dressyrstarten så var ju Calle och Camilla och tävlade i Mantorp. Så skönt att Camilla, som är erfaren inom fälttävlan, startar Calle några gånger innan jag ska upp och kladda.   


Trots en motig start med trasiga träns och ytterst kort framridning till dressyren, så hamnade de på 15:e plats av 36 ekipage. Vi var mycket nöjda med rödingen.

                     

Några miniatyrer från träningen två veckor tidigare:

             


Men så idag så var jag sugen att testa att ta några språng hemmavid. Och det är ju så roligt!! Julia var fotigraf och personlig kvarleveuppskrapare (som tur var behövdes ingen skrapning...) 

                             


Blev även en liten film från dagen:


Så nöjd med min stjärna! Det kommer att bli så bra, bara matten lär sig rida.   

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se