himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 15 maj 2016 19:09

Det räknas som sommar när man släpper hästarna i sommarhagarna. Fem nöjda fyrbeningar checkade igår in i sina nya hagar.

Härligt!

Imorgon är det dags för dressyrträning.

ANNONS
Av Jossan - 8 maj 2016 19:55

Vi är på g. Igår drog Calle vagnen. Första gången sedan i januari... Gick galant. Och idag har Camilla tränat terräng med Calle på bortaplan utomhus för första gången. Gick helt suveränt! 

           


Nu taggar vi vidare inför sommaren. Våra tidigare planer gick ju lite i stöpet iom skadan, men vissa saker kan vi nog ta upp igen. KBK!

ANNONS
Av Jossan - 17 april 2016 21:46

Jag är ju inte liiiiiite dålig på att uppdatera bloggen...

Men livet har kommit ifatt mig, lagt krokben och fortsätter att jäklas. Skolan är slut. Det är skönt. Nästan alltid. Inga läxor. Då borde tid finnas.

Men jobbet. Det är förvisso inga läxor, men det tar tid att gå ur pluggmode och in i jobbmode.

Jag sover, jobbar, stallar, städar, är med barnen, sover, jobbar.. Ja. Ni fattar. Tid är en bristvara. Phuuu!

Calle har dessutom hunnit med att skada sig, stått på klinik, haft boxvila, igångsättning och nu har vi startat med lite ridning igen. Roligt men snärjigt! Sårvård och tillsyn varenda dag. Men han hade tur i oturen. Om man nu som häst ska göra ett hål ända in till skelettet mellan kota och hov, så ska man göra det EXAKT där Calle gjorde det.

Det underlättar ju liksom inte att han redan hade en svampinfektion (mugg) på just det benet... Men nu är Calle helt oöm i området vid såret och vi behandlar istället mugg och svallkött. Och hoppas såklart på att allt skit snart är borta.

Och idag fick jag äntligen lön för mödan! En timmes skritt i skogen på min bästa kompis! Häääärligt!

Vi fortsätter med friskvården och hoppas på att snart kunna ta upp vår planering igen. Men det viktigaste är att Calle blir frisk.

Av Jossan - 21 februari 2016 22:50

...så kommer ett litet livstecken.

Vi börjar att komma igång igen, men fick ett oplanerat avbrott på grund av ett dumt ländtäcke som skavde sönder Calles rygg i bakkanten av sadelläget. :-(

Det här gjorde superaj på Calle, varpå vi har fått träna på annat vis en vecka. Nu är huden mjuk och fin igen, men jag får nog rida i liknande stil ett tag

Detta lilla break har gjort att Calle samlat på sig en hel del extra energi. Idag fick han dock lite utlopp för den när han fick springa fritt i ena sommarhagen...

Efter det racet var han riktigt soft.

Lilla killen börjar att bli stor. Han befinner sig på en mankhöjd på 170, drar täcken i 155 och äter som en hel häst. ;-)

Ingen liten plutt längre. ;-)

I morgon ska vi försöka få till en träning i dressyr. Renskinnet är redo, och vi med, hoppas jag.

Av Jossan - 22 januari 2016 20:16

Förhoppningsvis innebär det en Calle som är utvilad och stark. Under januari har vi besökt torstensons och tränat Calle på vattenbandet där. Jennie är duktig och engagerad, en superb häst-PT.   


Utöver detta så har vi tömkört, promenerat, longerat, kört med vagnen, provat sadlar och pysslat rent allmänt. Allt för att hålla en fux på mattan, trots att han inte rids. 


Och jag, jag har börjat att jobba igen. För vet ni? Jag är klar med utbildningen!!! Superstolt! I made it! Det har varit 3,5 lärorika år, roliga, inspirerande och jag har fått en massa nya vänner under åren. Men jag måste säga, vad härligt det känns att vara tillbaka på jobbet igen   Det känns som om jag har hamnat helt rätt. Lovely! Men det innebär ju även att jag får senare kvällar i stallet, eftersom att jag slutar senare. Måste alltså pussla lite med tillvaron för att få den att fungera. Men med lite hjälp kommer det att bli suveränt   


Nu ska jag fira att det sista betygen droppade in, att examinationsbeviset är ansökt och att det är fredag. Kram på er!!

Av Jossan - 2 januari 2016 19:00

Calle får inleda sitt 2016 med en månads vila från ryttare. Men det blir en aktiv vila med tömkörning, körning, vattenbandsträning och löshoppning. Jag hoppas att han på så vis stärker sig kroppsligen samtidigt som han vilar upp sig. 


För att stämma av att det fungerar så väntar ett besök av ET:n i början av februari. Avstämning är bra. 


Och därefter någonstans så ska vi igång igen. Planen för året är att komma ut på lite tävlingar, låga klasser för att bygga på självförtroendet och för att miljöträna. Går allt enligt plan så väntar P&J, PP distans och en enklare dressyrtävling i vår, hoppas även på en dressyr med vagn.  I sommar väntar ett par fälttävlansarrangemang och ytterligare en PP distans samt en clear round på 4 mil. Och i höst avrundar vi med ngn dressyr och kanske någon hoppning. 

Jag hoppas även på att kunna åka på vår första hubertusjakt kommande höst. 

Jag hoppas att 2016 blir så fantastiskt roligt för oss som jag hoppas på, att vi håller oss skadefria och att vi tillsammans tar oss vidare ytterligare någon nivå, inom alla de grenar som vi är och nosar på. 

Av Jossan - 20 december 2015 22:46

Uppsatsen är inskickad. Hemma har det fixats inför julen. I stallet har det varit aktivitet.

Calle har gått både lördag och söndag. Igår showade vi i grannstallets paddock. Eller, Calle showade. Jag höll i tömmarna för allt vad de höll för. Energiknippe de luxe. Tokgalopp på liten volt, bocksprång och stegringar...?! Men fasen vad fin han blev på slutet. Love My crazy Horse.

Idag spände vi Calle för vagnen. Körde sedan strax över 5 km bort mot Vad, innan vi vände och körde tillbaka. Han drog såååå fint!! Duktiga lilla hästen!!!! Både i trav och i galopp. Är så roligt att kunna åka iväg med vagnen, då kan ju både jag och Julia hänga med. Annars är det svårt med bara en häst och två människor.

I morgon blir det massage och vila, inför en eventuell hoppträning på tisdag. Yey!

Av Jossan - 13 december 2015 19:35

Lucia idag. Makens födelsedag, vilket innebär kaffe på sängen. Följt av tidig tur till stallet (den resan slapp Maken, som fick sova vidare ;) ).

Calle fick lite tugg medan han blev iordninggjord för tömkörning. I sista stund så beslöt jag mig för att man ska bjuda på sig på Lucia, så Calle fick tomteluva och jag hade glitter på hjälmen. Bjällror på tömkörningsdäckeln och vips, lussetåg!

Dagens övning var skritt över bommar och tighta svängar i balanserad skritt. Myrsteg och förlängda steg. Låter kanske enkelt, men ack så fel. Svårt, svårt, svårt. Både för tärnan och tomten.

Men efter en knapp timme var vi nöjda och begav oss åter hemåt. DÅ kom Calle på att bjällrorna var leskiga.. Jeeeteleskiiiiga!! Tänk, vilken bra anledning att springa lite på tvärsan?!! Tjohoooe!

Vi kom hem i samlad trupp och känner oss nu redo för morgondagens dressyrträning. Förmodligen årets sista för Calle. Sedan ska det tränas ryttarlöst under januari. :-)

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se