himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 28 september 2015 07:16

Men vi lever! Hösten har kantats av sjukdomar för min del, i samband med att vi har den sista praktiken innan vi avslutar våra förskollärarstudier, vilket har gjort att kroppen strejkar. Lite hjärtrusningar, svårt att sova igen och så vidare. Lade mig 20 igår, somnade 01. Hopplöst.

Calle bara utvecklas. Han gör sådana framsteg att de är svåra att förstå. Debuterade i dressyr i helgen, på gesalas pay and ride. Han skötte sig strålande. Nu blir det någon mer hoppning innan vintervilan, och absolut mest uteritter, men även ett pass dressyr för Kicki varannan vecka fram tills jul. Ibland kommer jag att rida, ibland Julia.

Tre och en halv månad med studier återstår. Bara att kämpa på.

ANNONS
Av Jossan - 11 september 2015 22:48

Blir galen.. Tränade dressyr i måndags, och efter det har Julia fått sköta motionen av Calle, jag har tagit det soft för att kroppen ska få en chans att tillfriskna... Men det verkar den skita i! För jag är fortfarande hostig och snorig. Ger det tills på tisdag em.. Men sedan ska jag baske mig upp i sadeln igen!

Bästaste Callen!

Han var så duktig på dressyrträningen. Nu ska vi lägga in mer galoppjobb, med oktagoner och mera aktivitet bak. Klarar vi det fint tills i vår är jag supernöjd. :-)

Idag fick han dock bara lite massage ;-)

ANNONS
Av Jossan - 6 september 2015 15:00

Ligger nedbäddad efter helgens strapatser. Inte för att jag når sämre nu, utan för att det är först nu som jag tillåter mig att bli risig.

Förra veckan gick i en flygande fläng. Samtidigt som skolan startade, VFUn började så skulle Calle matchas för sin första start i terräng(stall Gesalas Pay and Cross).

Jag måste här bara flika in och säga, att har man möjlighet att ta sig till Västeråstrakten för att rida under tävlingslika former: satsa på att besöka Gesala. De har sina proppar på payandride.se, och det är så oooootrooooligt väl anordnat!!

Hur som helst, vi tränade på små hinder i söndags. Vi tränade på lite högre i torsdags. Och så byggdes banan om och så skulle "tävlingarna" gå nu igår.

Calle skötte sig galant. Vi hade tur med vädret. Banan var superfin. Helt fantastiska förhållanden! Men matten var nervös och därför är hon inte så nöjd med just sin insats. Fast Callen skötte ju det hela, så det gick bra ändå. :)

I och med detta så tar vi nu ett break från fokuset på hoppningen, och fokuserar ett par veckor på dressyr, uteritt och körning/tömkörning. Det går nämligen en pay and ride på Gesala i slutet av september. Den ska vi nog vara med i. En enklare klass kan vi allt klara av nu. Behöver bara välja ut en att öva på.

Här nedan ser ni Calle med sin fina rosett, och Calle som jobbar över bommar tillsammans med Isabell. :)


Av Jossan - 27 augusti 2015 06:56

Igår stack Calle och jag ut på en tur med Åse och Curre. Tanken var att leta stubbåkrar som var ok att rida på, men de hade inte tröskats ännu. Nåja, vi har ju även en stoooor gräsäng att rida på. Där fick Clle och Curre både skritta, trava och galoppera. Jag hade pulsmätaren på Calle, och kan konstatera att träningens högsta puls antagligen uppnåddes redan inne i stallet. För när hingsten kom gående hade Calle 115 i puls! Hahaha.

Annars låg han på ca 57 i skritt, 93-102 i trav och 97-103 i galoppen. Efter galoppen så fick mätaren spel och visade då med 20 sekunders mellanrum 200-197-170-67.. Och därefter låg han stadigvarande på under 67. (Mellan 170 och 67 så petade jag på elektroden under sadel. Antagligen hade den åkt ur läge? )

Hur som helst. Skritt på 10 min tillbaka till stallet. Då hade Calle 43 i puls. Och inne i stallet efter att ha kissat så var han på 38. Spolade lite ben för att kyla, torkade av svett och så fick han sova med Back on Track-täcket. Får se nu på förmiddagen hur musklerna verkar må. :-)

Av Jossan - 26 augusti 2015 07:29

I lördags så tränade Calle och jag tömkörning för Isabell innan jag och barnen sedan for iväg med Vikingline Cinderella för en dygnskryss. Men som vanligt så lyckas jag ju.. Jag hade bokat in mig och barnen på LOVEBOAT! Hahahaha!!! De desperatas förening? En av de första jag sprang på var Peter Ziepen, och han var nog the best looking på båten. Då kan ni tänka er ;-)

De hade grävt upp en gammal DJ från tiden innan jag föddes, som spelade högt och hemskt i avgångshallen innan vi gick på båten. Mina tankar fördes inte helt osökt till the walking dead... *skakar på huvudet*

Så på söndagen vilade Calle, innan måndagens träning för Kicki Ödman. Calle har blivit sååå duktig. Han orkar så mycket mer nu, och Kicki tyckte att vi faktiskt är redo för lite paynride. Men jag avstår den kommande veckans. För jag tycker nog att vi har lite kvar att fila på innan. :-) men sedan så!

Igår fick Calle vila, och idag ska vi ut på en tur i skogen. Det känns än så länge bara roligt att rida och träna efter Calles sommarvila. Jag hoppas att det håller i sig nu efter semestern med, så att jag inte får stresskänningar igen. I nästa vecka börjar skolan igen. Sista terminen. Heja oss!

Av Jossan - 22 augusti 2015 07:43

Min värsta mardröm är att något skulle hända något av barnen. Och igår fick jag en liten flash av hur något sådant skulle kännas..


Jag, Julia, Markus och Tor skulle ta med Calle och bada. Julia skulle rida honom dit, jag och kidsen skulle cykla. Nu är de ju 8 och 10 år i år, så jag sa att ni får cykla i förväg, men vänta med jämna mellanrum in oss. Vilken fungerade toppen. 

Det tog 45 minuter att komma till badplatsen. Calle var svettig och tyckte att det var super att få svalka benen i vattnet. (Efter ca 20 min så tog han sig faktiskt en simtur.) Barnen badade och fikade efteråt i solen, medan Calle torkade och åt ett par morötter. 


Så var det dags att åka hem. Julia satt upp, jag tog min cykel och barnen tog sina. Barnen tog en genväg upp från badplatsen, Julia och jag tog den som är något längre men lättare för Calle. Kom runt träddungen och ser Tor. Markus är borta. 


Först tar jag det lugnt. Han har ju knappast hunnit långt. Men efter ett par minuters sökande så griper paniken in. VART ÄR HAN?! I vattnet? Nej, de som var kvar på platsen hade inte sett ngn liten pojke i cykelhjälm. På väg åt fel håll på vägen? Jag tog av åt det hållet medan Julia och Tor åkte åt andra hållet och kollade. Cyklade ngn kilometer, kollade så långt jag såg och ropade. Inget svar. Tillbaka åt Julias och Tors håll. Men nej.. De hade inte heller sett honom. Fick tokpanik. Cyklade tillbaka samma väg igen, ropade hela tiden. Cyklade lite längre på vägen. Vände, tillbaka igen. Nu hade ju Julia och Tor fortsatt att leta hemåt. Ungefär 2 kilometer in på vägen hem så stod Markus och väntade: - Varför tog det så lång tid? muttrade han lite surt.


Behöver väl inte säga att jag typ bröt ihop när vi hittade honom... Supersvettig efter min mastodont cykelsväng (Som ju redan innan var beräknad att bli ca 12 km.) och hes efter alla rop.. Nåja... Vi lärde oss nog alla något av händelsen. Och eftersom jag ska på kryssning med barnen ikväll, så ska jag ha koppel på den yngste.. Bah!


Kvällen avslutades iaf mycket trevligt med tacos hemma hos Familjen Johansson. 

Av Jossan - 20 augusti 2015 23:55

Igår debuterade Calle och jag på hoppbanan. Vi deltog i gesalas Pay and Jump, vilket var oroligt roligt och ställde vääääldigt höga krav på Calles fokusering. Och nog hade han fokus allt. På allt utom mig, för jag var nog der minst spännande på platsen! Hahaha!

Vi klarade banan som låg på hela (!!!) 50(!!!) centimeter. Ett nedslag blev det, eftersom matten överarbetade det hela, som om hindren låg på 150(!!!) centimeter istället för de fjuttiga femtio som de ju faktiskt låg på.

Men vi klarade biffen utan tårtor, så att säga. Men när vi ändå pratar mat så kan jag ju säga att jag trodde att det kokta fläsket var stekt när Calle först såg shettisarna. Läskiga monster, det där. Men sedan blev det andra bullar och då var det mest spännande med alla nya individer. Och eftersom man inte ska gråta över spilld mjölk så tar vi bara lärdom av mattes missar idag, och gör bättre nästa gång, som för övrigt blir på pay n crossen den 5 september.

Ryggen mår ok. Den ömmade lite efter gårdagen, men det kan lika gärna bero på att sängen varit lite trång de tre sista dagarna. Ikväll är Maken dessutom borta, så nu är det två stycken som lagt beslag på hans säng. Helt godtyckligt, anser de själva.

Så nu ska jag ta fram skohornet och försöka att bereda mig en plats där intill.

Sov gott!

Av Jossan - 18 augusti 2015 13:45

Idag har Calle haft ansvarsuppdrag! Han har haft ett barn på ryggen, vilket han skötte med bravur.

Calle, allroundhästen!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

 



 

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 



Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se