himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 18 oktober 2015 15:28

Helgen har bjudit på både det ena och det andra. Igår var det pay and jump på bortaplan, first time ever, följt av gemensam mockning av hage. (Så skönt att göra det då och då, det blir verkligen fint i hagarna, särskilt nu eftersom att hagen dessutom trimmades idag av betesputsaren.)

Calle var en stjärna igår. Han räddar situationen när matten gör knas.

Man behöver verkligen inte skämmas över den här killen. <3

Idag hade vi en tidig tid inbokad med Hästbiten Isabell. Jag höll i tömmarna och Isabell höll koll på mig. Calle gick så fint! Han har verkligen blivit luftigare i sin gång och har energi och ork som aldrig förr i tömkörningen. Såååå roligt!!! Idag var det slalom i skritt och trav, följt av galoppfattningar över bom. Duktig häst. Svettig matte.

I morgon är det dressyrträning, men på tisdag ska Calle bara vila i hagen. Kanske får han lite massage inne, men det är ju inte så jobbigt (för honom...;) )

Av Jossan - 14 oktober 2015 15:34

Nu har vi testat något nytt för Calle; djupvågsbehandling. Och eftersom det är så nytt så kan jag ju inte utvärdera det än, bara säga att han verkade tycka att det var jätteskönt på vissa ställen och aj på andra. Aj kom på lite otippade ställen, så vi hoppas att han fått hjälp med saker som kanske varit spända länge nu.

Nacken var fin igen efter att jag tog bort nätet, ländryggen kändes toppen. Enda ömma musklerna innan behandling var de påskjutande musklerna i rumpan bak. Kaaaaan det ha grund i terrängträningen i lördags kanske? ;-)

Nåja. Intressant och ska bli roligt att utvärdera.

Av Jossan - 11 oktober 2015 23:12

Idag har vi firat Tor, 10 år! Helt otroligt vad tiden går. Och det märks på barnen. De börjar bli så stora nu.

Den här bilden togs för 8 år sedan. Det som stod på önskelistan då var hästar av alla slag. Nu var det en samsung galaxy gear fit och FIFA 16 som stod högst på listan, tillsammans med träningskläder och fotbollsgrejer.

Han lade sig med ett lyckligt: Det här har varit den bästa dagen, mamma. <3

Av Jossan - 10 oktober 2015 23:21

Bästa hästen.

Calle hoppades av Milla idag. Jag ville se honom på de högsta hindren på terrängbanan, de som är 80-90 cm. Jag vågar inte rida an på dem, och en feg ryttare är ingen hit i terrängen. Calle tyckte att det var sjukt roligt! Inte en tvekan. Wroooom!

Tack för hjälpen, Camilla!

Av Jossan - 3 oktober 2015 07:59

I morse när jag ställde mig på vågen så visade den att jag hade knappt 2 kg kvar till målvikten..! Jag var tvungen att kontrollväga mig tre gånger. Samma resultat...! Åh, vad glad jag blev! När man får lite belöning för att man avstår en del, då känns det helt klart värt det!

Det svåra är att bibehålla fokus när det bara är liiiite kvar.. Men det ska nog gå, några veckor till så...

Nu bär det snart av mot stallet. Årets antagligen sista terrängträning för mig och Calle, och han kommer såklart att sväva, nu när han slipper bära runt på dunderklumpen ;-) (= jag innan viktnedgång)

Tjingeling!

Av Jossan - 28 september 2015 07:16

Men vi lever! Hösten har kantats av sjukdomar för min del, i samband med att vi har den sista praktiken innan vi avslutar våra förskollärarstudier, vilket har gjort att kroppen strejkar. Lite hjärtrusningar, svårt att sova igen och så vidare. Lade mig 20 igår, somnade 01. Hopplöst.

Calle bara utvecklas. Han gör sådana framsteg att de är svåra att förstå. Debuterade i dressyr i helgen, på gesalas pay and ride. Han skötte sig strålande. Nu blir det någon mer hoppning innan vintervilan, och absolut mest uteritter, men även ett pass dressyr för Kicki varannan vecka fram tills jul. Ibland kommer jag att rida, ibland Julia.

Tre och en halv månad med studier återstår. Bara att kämpa på.

Av Jossan - 11 september 2015 22:48

Blir galen.. Tränade dressyr i måndags, och efter det har Julia fått sköta motionen av Calle, jag har tagit det soft för att kroppen ska få en chans att tillfriskna... Men det verkar den skita i! För jag är fortfarande hostig och snorig. Ger det tills på tisdag em.. Men sedan ska jag baske mig upp i sadeln igen!

Bästaste Callen!

Han var så duktig på dressyrträningen. Nu ska vi lägga in mer galoppjobb, med oktagoner och mera aktivitet bak. Klarar vi det fint tills i vår är jag supernöjd. :-)

Idag fick han dock bara lite massage ;-)

Av Jossan - 6 september 2015 15:00

Ligger nedbäddad efter helgens strapatser. Inte för att jag når sämre nu, utan för att det är först nu som jag tillåter mig att bli risig.

Förra veckan gick i en flygande fläng. Samtidigt som skolan startade, VFUn började så skulle Calle matchas för sin första start i terräng(stall Gesalas Pay and Cross).

Jag måste här bara flika in och säga, att har man möjlighet att ta sig till Västeråstrakten för att rida under tävlingslika former: satsa på att besöka Gesala. De har sina proppar på payandride.se, och det är så oooootrooooligt väl anordnat!!

Hur som helst, vi tränade på små hinder i söndags. Vi tränade på lite högre i torsdags. Och så byggdes banan om och så skulle "tävlingarna" gå nu igår.

Calle skötte sig galant. Vi hade tur med vädret. Banan var superfin. Helt fantastiska förhållanden! Men matten var nervös och därför är hon inte så nöjd med just sin insats. Fast Callen skötte ju det hela, så det gick bra ändå. :)

I och med detta så tar vi nu ett break från fokuset på hoppningen, och fokuserar ett par veckor på dressyr, uteritt och körning/tömkörning. Det går nämligen en pay and ride på Gesala i slutet av september. Den ska vi nog vara med i. En enklare klass kan vi allt klara av nu. Behöver bara välja ut en att öva på.

Här nedan ser ni Calle med sin fina rosett, och Calle som jobbar över bommar tillsammans med Isabell. :)


Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se