himmelskadrommar

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2013

Matematisk..

Av Jossan - 23 oktober 2013 23:15

Tjejer anses inte vara lika naturligt matematiska som killar. Är vi duktiga inom matte så beror det på att vi har studerat hårt och flitigt.

Det är vad samhället fortfarande är inriktat på. IDAG? Helt sjukt.. Men tyvärr sant.

Detta gör att vi formar våra matematiska identiteter efter omvärldens syn på oss. Alltså fortsätter tjejer att vara duktiga pluggisar och killarna glider på en räkmacka.. Eller??

Jag hoppas att det inte är så ute i förskolorna längre. Jag har alltid sett mig själv som matematisk. Jag har haft bra lärare som har gjort matematiken rolig. Jag har haft lätt för att förstå. Jag har aldrig pluggat.. Inte förrän jag började min resa mot förskollärare.. Jag har nog glidit runt på en räkmacka. ;)

Hemma hos oss så gör vi det som vi är bra på, och tycker är roligt. Ok, lite tråkigt måste vi göra.. Som plocka disk och tvätta kläder. Men jag är den som är matematisk i familjen. Fast Maken har pluggat mer än mig. (Jag har ju åkt räkmacka :) ) Han kan således mer än mig, men har behövt längre tid att ta in det. Å andra sidan: när han kan det så kan han det.. Djupinlärning är inte min starka sida, det måste jag erkänna. Men jag försöker nu och börjar att finna vägar!

Inte borde det väl vara så svårt att acceptera alla kön/etniciteter/ klasser som lika matematiska? Får vi bara förutsättningar för att lyckas så!

Vi i förskolan kan göra stor skillnad. Vi kan väcka den positiva matematiska identiteten hos barnen, så att de möter framtiden med bättre självförtroende och där de ser sig själva som matematiska obegränsade individer med alla förutsättningar för att lyckas med det som de vill i livet.

Nu ska jag sova och sluta flumma.. När Markus inatt väckte mig och sa att han var törstig så började jag prata om trianglar och rätblock.. Tentatider... Jubbie... ;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jossan - 26 mars 2021 08:45


Lycka är att få rida ut en ljummen kväll när solens sista strålar lyser upp björkskogen. Att på den där lilla stigen få till både samlad trav, galoppombyten och samlad galopp. Bara hästfolk kan förstå... ...

Av Jossan - 7 februari 2021 19:42

Och jag kan väl inte titulera mig årets Bloggare... Men i andra änden av skalan kanske? Vi lever iaf. Och frodas. Calle börjar bli så fin, särskilt i dressyren har han utvecklats. Tanken är att vi ska starta någon LA bara tävlingarna kommer igång...

Av Jossan - 25 oktober 2019 22:44

Jahapp. Swish, så for oktober förbi. Leran har kommit. Regnet med... och så hovböld som ett brev på posten. Eller ja, nu är jag kanske orättvis, för det är första gången som vi besväras av det. Men trist ändå. Och synd om Calle. Det har inneburit box...

Av Jossan - 25 september 2019 21:15

Jojo. Nog fanns det fynd alltid. Men inget är ju quickfix. Testade att rida första gången igår, och efter att ha fått facit i hand idag, så gick det bajs igår eftersom han har vuxit ur sin sadel, IGEN, och bra idag eftersom jag red barbacka. Jaja. ...

Av Jossan - 14 september 2019 18:36


Skritt är bra, det är välgörande för kroppen. Och vi kommer att skritta ett tag, för på torsdag kommer ET och ska kolla igenom Calle. Men man kan göra mycket i skritt. Tömköra, rida ut, mjuka upp kroppen och vissa dagar även skritta utan utrustning i...

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se