himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 10 maj 2015 21:50

Och jag har fått soooova!! Underbart!!! Sååååå härligt!!

Dessutom har Calle varit pigg och glad under hela helgen. Jag oroar mig ju varenda dag för att han ska bli dålig innan vi hinner in för op. Veterinären sa att jag inte behövde spola något i såret mer, men när jag upphörde med det så gick såret igen nästan helt, så nu kör jag så gott det går ändå.. Hoppas hoppas hoppas att de ringer från kliniken i morgon.. Väntan är olidlig..

Världens bästa röding måste bli frisk!!

ANNONS
Av Jossan - 9 maj 2015 09:25

My god... Sedan jag skrev sist så har massor hänt.. Jag har pysslat och sysslat och gör det fortfarande. Med Calles sår alltså.

Två veterinärer har varit ute. Det har tagits kvarkatest, som visade negativ. Dock fick vi vänta betydligt längre på det än nödvändigt, då det tydligen var strul i postgången just då...

Sedan fick jag rådet att röntga käken, eftersom det rann var hela tiden.. Veterinären med röntgenutrustning i bilen kunde komma först efter en vecka, så jag fick fortsätta att spola, till Calles förtret..

I torsdags var det dags för röntgen, efter att bara ha kollat på skadan så var veterinären säker på att det var en fraktur med en flisa ben som inte hade förmågan att ta sig ut. Men så var det alltså inte.

Det var en rotspetsabcess. En rejäl. Och nu väntar vi återigen på att få komma till Mälaren hästklinik för att få hjälp. Dessvärre är det osäkert om f-bolaget hjälper oss med detta, men det måste ju lösas oavsett.

Hur som helst, i skrivande stund verkar Calle må prima. Med undantag att det varar förstås. Han får röra sig i den mån han vill, och jag är lyhörd på hur han agerar när han har betsel på.

Själv har jag fått sömnsvårigheter, värre än tidigare, och hjärtrusningarna som jag dragits med under en tid tillbaka har inte lugnat sig, utan tvärtom. Till dem har jag av och till en saftig huvudvärk, som antagligen är en bieffekt av den snudd på obefintliga sömnen.. Bläääh..

Kontentan av det sista är att jag enligt min läkare nu måste andra något i min livssituation. Skolan kan jag inte avbryta. Inte med knappt 3 kurser kvar. Och livet hemma är svårt att hoppa över. Så då återstår hästen. Började i panik att leta efter ett stall där jag kan få mer hjälp med Calle, där Julia kan få ridlektioner tillsammans med Calle och där jag kan koppla bort stallpassen när jag har mycket. Fredrika i stallet tipsade mig om ett stall, och jag hade en sådan tur att de var på väg att få en plats ledig. Och bara genom detta besked, så föll en tyngd av mitt bröst. Jag måste helt enkelt se till mig själv nu, vara rädd om mig. Förhoppningsvis blir jag ju bättre under sommaren. Men jag vill inte riskera att hamna där igen.

I natt har jag sovit som en stock. För första gången på en månad. Om det var tabletternas (atarax) hjälp eller om det är för att jag börjat att slappna av lite ändå, låter jag vara osagt. Skönt var det iaf.

Nu måste jag dock masa mig upp, äta lite frukost och sedan.. Calle-dags!

ANNONS
Av Jossan - 26 april 2015 21:58

Den sista tiden har varit tuff... Mycket i skolan, mycket hemma och skada på skada på hästen. Jag försöker att fokusera på det positiva, dvs att jag faktiskt har klarat alla examinationer som varit, att det ändå flyter på hemma och att Calle, trots fula sår, ändå klarat sig bra i förhållande till hir det kunnat gå.

Nu är han iaf påfylld med stelkrampsvaccin, det nya såret varar mindre och mindre, om 1,5 dygn ska dränaget bort.

Som ni ser är det inte längre någon skillnad mellan ganascherna. Febern försvann när dränaget sattes in, så det blev bara ca 14 timmar med feber, innan han var helt feberfri igen. Skönt. Jag vet ju själv hur det är att få ont i ansiktet, när visdomständerna spökat, bland annat...

I natt sover Calle inne med Curre. Som piff och puff ungefär. Calle and Curre is sitting in a tree... Hihi. Ska och släppa ut dem i morgon bitti och tempa innan skolan. Gästföreläsning i morgon. Hoppas att den är bra.

Bild som jag tog idag när jag gjorde ett break från allt vad sårvård hette och umgicks med barnen.

Så, den här veckan har varit tuff. Jag har haft spänningshuvudvärk hela helgen, sovit crap och missat mycket som jag egentligen skulle ha gjort, om allt varit som det skulle. Nu skulle jag inte försaka Calle när han är sjuk, men ni förstår kanske hopplösheten när det ena efter det andra skiter sig.

Hur som helst, med fina vänner som peppar en så klarar man allt. Och det finns så fina guldkorn till vänner därute. Ni vet vilka ni är!! Puss och kram till er, som gör att jag orkar kliva upp även i morgon!

Av Jossan - 25 april 2015 14:20

Ner som en pannkaka. Calles sår sedan första veckan var jättefint igår! Skorpa på och såg helt obesvärat ut efter en natt utan skydd. Jag=suuuuperlycklig! Tills jag såg att han skaffat sig ett nytt sår. Och att det var infekterat... Ner som en pannkaka! Ringde hallsta veterinärerna IGEN.. Kan nog skaffa mig ett litet klippkort där nu...

Katarina kom och satte dränage på såret. Blir ytterligare 4 dygn med dubbla stallpass och sårvård. I morse såg det dock mycket bättre ut och Calle var piggelin trots att han fortfarande har lite feber. (0,9 i höjning)

Pigg kille i sjukhagen

Av Jossan - 22 april 2015 18:33

Eller borde jag kanske säga: vilken fredag?!?!

I fredags hade jag ju lovat bort mig själv som testperson på frisörutbildningen som min kusin går på. Jag skulle komma och se ut som jag inte fått sova på tre dagar..

Som ovan ungefär!!

Sedan ingick det i deras uppgift att göra om mig efter min personlighet. Hår, kläder och smycken. De var sedan tvungna att muntligen förklara sina val.

Här kommer förvandlingen i bilder..

Här börjar frisörerna se nervösa ut... ;-) håret har slagit om till lila fläckvis.

Lite skillnad blev det allt!!

Hur som haver... Efter detta skulle Emelie och jag besöka Börjes. Så jag bytte om från klänningen till blanka leggings och converse. Men lät lösögonfransarna sitta kvar för att få vara lite piffig!

Skjutsade Emelie till hennes moster och åkte mot stallet, helt sjukt trött!!! Och möts av detta:

Panik... Jag var bombis på att senan gått. Men Anneli på hallsta vet. Station lugnade mig och sa att det som det var närmast var kotsenskidan MEN att den verkade ha klarat sig. Efter rengöring och klippning så såg såret ut så här

Sedan har helgen gått i sjukvårdens tecken, så att säga.. Jag har bytt omslag, lindat och tempat. Kollat hälta och allmäntillstånd på en oförskämt frisk häst...

Och allt detta har som ni ser gett mig gråa hår... Tänk vad som kan hända på bara ett par dagar...

Calle är iaf pigg och glad, och jag tror att han nu är redo att sluta med omslag så att det kan bildas en skorpa på såret. Det verkar ha läkt fint inifrån och ut och utan komplikationer. Tack och lov.

Och ni kan ju tänka er hur seriös jag kände mig i mina lösögonfransar och mina converse i stallet i fredagskväll...

Av Jossan - 16 april 2015 19:01

Idag har Fredrika och jag åkt en 4,5 km's tur efter Calle i vagnen. Jag tycker att Calle sköter det hela med bravur. Bilar kan möta oss och köra om oss. Det går galant. Vi kan rulla på i alla gångarter, det går också galant. Testade bakselen på riktigt idag med, vilket såklart också gick super. Det enda missödet på hela turen var när det plötsligt uppenbarade sig en spökhäst bredvid oss inne i skogen.. En albino med ryttare som Calle plötsligt fick span på, och då var de ganska nära. Gaaaah!! Ett hopp åt sidan och sedan var Calle lugn igen. Fredrika och jag däremot, vi hade en puls på 200... Hahaha!

Nu behöver vi fila lite mer på balansen, och snart kan man nog köra lite mer på gräset med. Får det bara torka ordentligt i nästa vecka så.

Nu vilar Callekott i morgon, för att gå ett pass tömkörning på lördag fm. Och på söndag ska jag upp och rida igen. En vecka sedan sist då jue!!

Av Jossan - 14 april 2015 14:56

Nu har det äntligen kommit ut proppar för lite träningstävlingar! Har hittat två programridningar och två p&j:er. En av vardera ska vi väl testa på är tanken.. Spännande!! En månad har vi på oss att träna! Tagga tagga!

Av Jossan - 10 april 2015 19:12

Calle är snart 4 år. Men han är en otroligt positiv individ att arbeta tillsammans med och en suverän kompis att testa på nya saker med!

Calle kan. Om Calle vill.

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se