himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 11 augusti 2015 23:39

Calle fick softa idag. Ingen träning, utan istället fick han bara komma in en stund och få en duvning massage på ryggen. Han var faktiskt inte alls hård och spänd, utan mjuk och avspänd. Skönt! Men massage fick han alltså ändå.

Däremot hade det lilla såret som han igår fick på ena bakhasen gjort styvhala svullnat upp i hasen. Jag är inte förvånad. Calle sväller upp "lymfangitiskt" för minsta lilla. Tvättade rent med koksalt idag igen, tur att han nyligen fyllde på med stelkrampsvaccin.

Nåja. En ny dag i morgon! Natti!

Av Jossan - 11 augusti 2015 08:24

Ja, kroppen känns lite stel idag. Ryggen kändes redan igår, men det smärtar inte som det har gjort tidigare i sommar iaf.

Calle var så duktig på träningen igår. Med tanke på att det är första arbetet där vi faktiskt fokuserar på vägar, takt, tempo och ordentliga övergångar sedan i slutet av juni, så får han ett VG i betyg.

Tills om två veckor så blir det till att träna galoppfattningar och att bättra på flåset lite.

Lille hästen börjar att bli stor.

Av Jossan - 10 augusti 2015 08:14

Ryggen har varit schysst och skött sig de fyra ridturer som jag varit ut på, varav tre i skritt och en i samtliga gångarter.

Ikväll ska jag dock rida lektion för första gången sedan en tid innan vilan. Håll tummarna för att ryggen håller även för det. :) dressyrsadeln är omvärmd och ska nu ligga helt perfekt (den har varit lite för vid tidigare, men det har fungerat med en padd med memoryfoam vid manken, men nu är den alltså justerad på riktigt. Känns bra!)

Hoppas att Calle inte är helt slut på grund av värmen ikväll. Kameran är laddad.

Av Jossan - 6 augusti 2015 22:52

Skulle rida en skrittrunda på Calle med Alice och Norma idag. Kom på att jag ju har ett amigo flugridtäcke som jag knappt har använt. Letade fram det ur gömmorna och klädde på Calle. Yes! Passade än!

På med sadel och lite flugspray under magen och så begav vi oss.

Hann väl 50 meter innan första bocksprånget kom. Calle uppskattade inte täcket. Fjoms, tänkte jag, morrade lite och Calle knatade på. Iallafall tio meter till, innan det kom två snabba bockar på raken. Nu började det hela kännas aningens riskabelt, så jag satt av och tog av svansremmen. Satt upp (lite bökigt utan pall..) och så gick vi vidare. 10 meter. Bock bock.

Irriterad matte satt av och tog av täcket. Helt. Satt upp IGEN, och så gick vi vidare. Aha, sa Calle. Hon sitter AV om jag BOCKAR!!! Bock bock. Arg och sur matte morrade med lite extra tryck. Calle blev en ängel.

Resten av ridturen gick det bra, om man bortser från alla flygfän som Calle tyckte var mäkta besvärliga...! Kan man inte uppfinna något för att skydda sig från dem...? Ett täcke eller något, undrar Calle...

Av Jossan - 5 augusti 2015 23:50

Blev lite sårfix, omlindning och mat på gången idag. Calle var trött, kanske tog akupunkturen ordentligt igår. Snart blir det sova inne igen, välbehövligt om Calle ska orka med att konditionstränas under hösten. Tanken är att han ska gå två-tre pass ridning, ett körning och ett tömkörning per vecka under hösten. 2-3 dagars helvila. Sedan får han vila två veckor i januari, innan vi kickar igång perioden som femåring.

Av Jossan - 4 augusti 2015 22:55

Först ute, sedan inne i värmen. Hemma bäst!

Av Jossan - 4 augusti 2015 20:29

Idag blev det rundsmörjning av Callekott. Inga stora saker, lite nålar samt check av överben som han lyckats åsamka sig själv genom åren.

Vilodag i morgon och en ny skrittrunda på torsdag. Ryggen känns ok. Lite småkänningar kanske.. Men de kom inte förrän nu ikväll, så de kan även bero på att jag lyfte lite tyngre saker idag.

Hemma har vi fixat på baksidan. En paviljong har flyttat hem till oss, så nu kan vi använda uteplatsen en längre tid. Härligt!!

[Bild]

Av Jossan - 3 augusti 2015 23:20

Skritt i nästan en timme idag. Hade med bästa sällskapet, så det pratades friskt! Hästarna var så snälla och skötte sig prima under hela turen. Ryggen min är lite trött nu ikväll, hoppas att det försvinner under natten. Men det känns som om det bara är muskeltrötthet, inte som den värk som varit tidigare.

I morgon blir det ET-besök.

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se