himmelskadrommar

Alla inlägg under maj 2011

Av Jossan - 18 maj 2011 22:58

..har lyckats att genomföra ett kalktest på styvdottern idag.. Heja, heja!

Ja, det här blev resultatet.. Säger ju inte så mkt om man inte vet, men enligt bruksanvisningen så betyder denna färg: 40 % chans till föl inom 12 timmar. Men inte speciellt troligt att stoet kommer att föla det närmsta dygnet. Och eftersom hon inte visade ngr andra tecken, såsom svällda slemhinnor, rastlöshet, temperaturförändring eller olust att äta, så åkte jag hem vid 22:30. Men nu har jag gjort Maken beredd på att det nog blir till att sova i stallet ganska snart. Kanske redan i morgon. Skärpt beredskap, kan man säga..


Men nu ska jag ta chansen att sova, vem vet när den chansen kommer nästa gång?

Av Jossan - 18 maj 2011 18:55

Speciellt när jag minns filmer som jag såg som liten.. Hittar jag dem nu, så köper jag dem mer än gärna!


Ett exempel på detta är när jag var nere i GBG med Maken för 7 år sedan. Vi gick förbi SF-bokhandeln, och jag var bara tvungen att gå in och kolla..


Kom ut en kvart senare med ett helt gäng filmer..


Det var dels filmer ur serien Starzinger.

Och dessutom ett helt gäng ur serien Rai, grottpojken.


För ngt år sedan sprang jag över ett ex av "The last unicorn". Den ingår nu även den i min samling sentimentalitet..


Och för ngn dag sedan påminde syrran mig om en film som vi hyrde massor av gånger när vi var små.. Vi visste inte vad den hette, men tillsammans lyckades vi memorera mkt ur innehållet, och jag har nu spårat den och skickat efter den..

Och vi som trodde att den inte var känd...  vi såg den dock i den svenska versionen Vindens krigare, när vi var små. Den ska tydligen egentligen bara vara skräp i förhållande till den riktiga versionen..



Finns en hel del till serier som jag vill köpa in och bara ha... Men man får ta lite i taget.. Maken samlar på musik, jag samlar på barnminnen..

Av Jossan - 18 maj 2011 15:18

 

Vinn valfri hopp- eller dressyrsadel från Equipe Saddles!

Equipe AB ( datorsystem för ridsport ) har i samarbete med företaget Equipe Saddles Sweden AB dragit igång en kampanjtävling på Equipe AB's facebook-sida http://www.facebook.com/EquipeAB där den lyckliga vinnaren får en valfri exklusiv hopp- eller dressyrsadel från Equipe Saddles värd ca 25 - 30 000 kr. Sadlarna från Equipe Saddles är handgjorda, av högsta kvalité och ger en fantastisk känsla av komfort och närhet till hästen. För att se hela sortimentet av sadlar, gå till www.equipe.se  Det du behöver göra för att vara med i tävlingen är enkelt och tar inte ens en minut... 

För att delta:

    1. Gå till  Equipe AB´s Facebook-sida http://www.facebook.com/EquipeAB och tryck på "Gilla" knappen.
    2. Sedan går du till evenemang och väljer att du önskar deltaga i evenemanget Vinn en valfri exklusiv sadel från Equipe Saddles!.
    3. Bjud in dina vänner eller dela denna tävling på din Facebook-sida.  

    Är du redan fan på Facebook? Gör bara punkt 2 och 3!

    Tävlingen startar 18/5 kl. 13.30 och slutar onsdagen 1/6 kl. 13.30 och vinnaren kommer kort därefter att presenteras http://www.facebook.com/EquipeAB

   

 


Av Jossan - 18 maj 2011 14:50

Vaknade i morse och kände att idag måste vi uuuuuuuuut!!! Man blir knäpp av att sitta inne och vänta på att Tors koppor ska torka. Så jag klev upp ur sängen, fixade frukost åt barnen, och när Makens brorsa klev in hos oss 9:30 så stod jag i fulla muggar med att steka pannkakor till våran picknick, som jag hade bestämt att vi skulle ta ute hos Heddan.


Markus och Tor njöt i fulla muggar, äta pannkakor utan bestick, det är grejer det. Och mellan pannkakorna for de runt och hoppade hinder i paddocken. Jag hade även med lite morötter åt Heddan, och äpplen till barnen. Fast i slutändan så blev det Heddan som fick äta moppelsallad...


Det här äventyret tröttade ut barnen så pass att när vi kom hem, så frågade Tor om han inte kunde få lägga sig i sängen och vila, och kanske se en film. Sagt och gjort, vi slog på " Vilddjuren" och mina egna vilddjur lade sig i min säng, och efter 15 minuter så sov Markus. Tor låg stilla, men han somnade aldrig. (Men han brukar aldrig sova middag heller.)


Nu inväntar jag att Maken ska sluta jobbet, och ev få hämta ut vårat modem. Jag vill ju sätta fart och fixa det sista i PIM5:an, så att jag kan lägga detta bakom mig sedan..


Och ni som minns boken som jag skulle beställa, och även beställde, igår: De upptäckte igår kväll att de inte alls hade den.. Surt...


Får kolla efter andra alternativ..

Av Jossan - 17 maj 2011 15:18

Höll jag som bäst på att sätta igång Heddan igen efter att hon och de andra hästarna på Grindängen varit lösa, och eftersom att Heddan i samband med det blev halt ett par dagar, så ställdes hon av.


Solen sken visst, och Heddan hade precis fått vara ute utan täcke för första gången det året.. Känns aningens skumt nu, för i år har hon ju redan gått utan täcke i många veckor, ända sedan i mars har hon ju spatserat utan, bara det har varit uppehåll. Nu när det regnar har hon faktiskt täcke på sig, jag vill inte att hon blir blötkall om sin rygg.


Man är aldrig nöjd med vädret, förra veckan längtade jag efter regn, för allt var så torrt. Nu undrar jag vart solen har tagit vägen igen...

Av Jossan - 17 maj 2011 15:06

Jag har en sån förbenad huvudvärk.. Och så känner jag av halsen med... Bläääh.. Och ut i regnet ska man ikväll..   


Näe.. Jag tar en alvedon och en kiwi, och hoppas att det vänder.. Maken skulle fråga: Har du druckit ordentligt med vatten idag, så bara därför har jag hällt i mig nästan en liter vatten nu med..


Får ju inte bli sjuk nu jag med. Det får räcka med barnen, jag måste ju kunna agera hästbarnmorska!


(Himla kul inlägg detta, jag vet...)

Av Jossan - 17 maj 2011 08:26

För den boken finns ju inte längre att få tag på.. Utom på ett antikvariat i Göteborg.. Så den är nu på väg hem till min brevlåda. Bra att ha ngt utöver matteböcker och engelskaböcker att läsa i sommar??


              


Av Jossan - 17 maj 2011 07:49

Utan fölning, utan barn som blötte ner sängen, drömde mardrömmar eller hade ont någonstans.


Ändå vaknar jag med grymmisch värk i nacke och axlar.. Hmm.. Jag ska ta och fixa övervåningen idag, men sedan ska jag lägga mig ner och vila lite tillsammans med barnen. För i kväll blir jag avbytt av Maken för att gå vårruset. (Japp, ni läste rätt. Jag tänker gå. Jag blir så sur på mig själv för att jag inte har tränat, och de andra på jobbet ska gå, så varför ska jag ensam pina mig? Och dessutom få sitta och vänta på de andra en halvtimme innan vi kan picknica? Vore ju bra dumt..) Hoppas bara att det blir fint till kvällen, annars blir det promenix med paraply..


Innan dess ska jag iaf förbi Heddan och kolla läget inför i natt. Som hon var igår, så tror jag att det dröjer till helgen. Och kanske ännu längre, har märkt att de flesta ston har gått över tiden i år, så varför inte Heddan?


Men jag vill vara där när jag behövs, och helst utvilad och pigg, vilket jag inte tror att jag kommer att vara om jag ska springa mellan stall och husvagn en gång i timmen nattetid flera veckor i onödan.. Även om jag helst faktiskt skulle göra det, bara för att.. Men då får maken spel.. Jag får helt enkelt nöja mig med att ha väskan packad, en extra baden baden stol med dyna liggandes i bilen tillsammans med sovsäck. (Till natten då det är riktigt nära, då vill jag vila i stallet, för att kunna höra allt.)


Slog mig nu att man kanske skulle investera i boken "Det första året"? Jag vet att jag tänkt tanken förr, men då tänkte jag väl: - Det är sååå långt kvar.. 


Nåja. Nu är det nära.. Ska genast googla den..


Tor har iaf slutat att få nya koppor, och ca 1/4 av kopporna har fått skorpor. Bara 3/4 kvar då.. Min lilla prickis!




Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

 



 

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 



Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skapa flashcards