himmelskadrommar

Alla inlägg under mars 2013

ANNONS
Av Jossan - 14 mars 2013 07:55

Barnen till skolan, Markus till förskolan. Jag in till stan, ska träffa studiegruppen. Sedan hem, men först hämta små barn och efter 45 minuter hämta Rasmus, för att åka mot tandläkaren. Efter det bär det av hem, för att åka mot stallet. Och så blir det antagligen så att man får fila lite mer på redovisningen ikväll.


Men, i morgon är det ju en underbar fredag, så det ska väl gå hur bra som helst!!! :D

ANNONS
Av Jossan - 14 mars 2013 07:20

Gårdagen var en tuff historia. Vid lunch somnade en av mina bästa vänners fina häst in, efter att de tillbringat 13 år tillsammans. Men det är ett av de tuffa beslut man som djurägare måste vara stark och ta, när ens bästa vän har ont och ingen annan hjälp finns.. Många tårar fälldes, en del av mig men mest från min vän, som ju är den som går kvar här på jorden och minns det som varit. 


Men bland det grönaste gräset i Trapalanda går nu en vacker fux och väntar på att en dag få återse sina vänner. 


 

Av Jossan - 12 mars 2013 12:25

Ibland är det lättare att åka till skolan tidigt och studera där. Jag blir så lätt distraherad av annat på hemmaplan.. Men nu så.. Redo att möta studiegruppen!

Av Jossan - 11 mars 2013 17:18

http://www.hippson.se/artikelarkivet/forskning/forskningskollen-beloning-gav-tydliga-resultat.htm

Klick klick! ;)

Av Jossan - 11 mars 2013 13:35

Har redan hunnit med att fixa skolan, matat hästen och städat hemma. Tre barn leker snällt på övervåningen, då hinner man fixa mycket! Snart ska jag jaga ner den så att jag kan städa där uppe med. Sedan blir det fika!

Av Jossan - 11 mars 2013 08:08

Och när man kommer till skolan ser man vad ungdomen roat sig med i helgen. (Fördomsfullt att anta att det är ungdomar? Antagligen. Måste vara min norm som visar sig.)

Av Jossan - 9 mars 2013 19:25

Maken offrade sig idag och hängde på till stallet. Jag bad honom om det, då min plan vara att testa om Calle skulle tåla en skakel på ena sidan idag, även med vändningar. 


Behöver jag skriva hur det gick? Jamen, KLOCKRENT för 17! Han gick som om han aldrig gjort annat, oavsett om Maken lyfte "skakeln", lät den släpa i backen eller om han tryckte den mot Calles sida medan han gick. Jag hade inte kunnat begära mer. Synd att vi inte filmade. 


Calle fick även visa sin buga. Den sitter ju hyfsat klockrent nu, det är bara distrationsmomentet som behöver tränas in mer. Det är helt klart svårare att göra det med öppen stalldörr i kombination med att de andra hästarna springer i hagen på grund av trädfällning.   


Får jag bara lite hjälp i veckan så ska jag testa skakelmomentet ytterligare en gång. Men jag måste ju säga att det är otroligt skönt att han inte verkar ett dugg brydd över att den är där. Och självfallet så klickar jag för vartenda framsteg!


Klick, klick!

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2013 >>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ himmelskadrommar med Blogkeen
Följ himmelskadrommar med Bloglovin'

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se