himmelskadrommar

Senaste inläggen

Av Jossan - 22 januari 2017 19:19

2017 är året då vi kör igång på tävlingsbanorna. Två P&J har redan avverkats, bägge 70 felfria och bägge 80 med ett pet i varje.

Nu satsar vi på att höja ribban en våning tills på lördag. Det enda som ska trimmas är mattens nerver. Boh-yaaa!

Av Jossan - 6 november 2016 11:36

Men för att vi inte ska försvinna helt så kan jag berätta att vi lever. ;-)

Vi tränar på i dressyren. Har hunnit ut på ett par LB:3 med klart godkänt resultat, strax under 60%.

Vi har gjort vår debut i hoppning. 80 Cm CR. Felfria. Duktig häst!

Vi tränar på med tömkörningen nu under den tävlingsfria perioden, för att stärka oss till nästa säsong.

Vi tränar även WE för att alternera oss. Roligt, tycker både jag och Calle.

Kör gör vi ibland, fokus har legat på annan träning under sommaren, men nu till vintern får han kanske dra lite mer om väglaget tillåter. Är ju lite svårt att komma iväg med hela ekipaget, men ett par ställen finns det att träna på hemmavid.

Så, som ni märker tränar vi på. Calle växer och blir starkare. Han mäter strax över 170 i nuläget, och där får han gärna stanna. Kung Calle, världens bästa häst.

Av Jossan - 31 juli 2016 12:51

Imorgon är jag tillbaka på arbetet. Och hur mycket jag än trivs med mitt jobb så är det ju alltid lite ångestfyllt att semestern tar slut.

Men än är kvällarna ljusa och ljumma. Vi har dessutom flera tävlingar att ta sikte på, så vi välkomnar augusti, Calle och jag.

Av Jossan - 10 juli 2016 00:08

Förra helgen så var det dags. Calles debut på endagsfälttävlan, debutantklass. Matten var nervös. Inte blev det bättre av att vi direkt på tävlingsplatsen startade med att göra en fiasko-urlastning som resulterade i sönderbrända händer. (Jag som trodde att mitt grimskaft var "brännfritt". Aj. Fel.)

Därefter lyckades min fot hamna under Calles broddade hov. Ingen förstår hur det gick till, men därefter klarade jag mig undan vidare missöden. TUR att det inte var jag som skulle rida.

Dressyren gick ok. Vi hade dock högre förväntningar på Calle som dagen till ära hamnade i koma. Men men. Han gjorde det han skulle och låg bra till efter dressyren ändå.

Så var det eldprovet: hoppningen. Vi bad en bön för att han skulle vara skärpt på hoppbanan. Det var han! Ett nedslag! (Det var endast 7 felfria av 46 startande. Så ett nedslag var mer än vad vi vågat hoppats på. Det var trots allt första gången som Calle hoppade bana på 95 cm, första trippelbarren, första kombinationen och, jaaaa...) Heja Calle och Camilla! Nu var vi taggade inför terrängen!

Men vilken kalldusch. Bokstavligen alltså! Solen som strålat alldeles innan dök in bakom ett moln. Ett svart moln. Ett regnmoln. Och regnet föll. Och föll. Och föll. I massor. Två ekipage före Camilla. Under Calles och Camillas ritt. Och ett ekipage efter. Sedan sken solen igen.

Men Calle och Camilla var felfria på hinder och med lite tidsfel så hamnade de på 14:e plats av 46 startande. Ingen dålig debut! Så himla roligt!

Trött Calle och trötta människor kom hem till Gesala. Och därefter har Calle haft en vecka av återhämtning. Lite varannan dags motion, hagvistelse och massage, för att vara redo att köra igång igen efter att han fått fina fötter nu på måndag.

Därtill har Stall Gesala fått tillökning nu ikväll: Camillas Sherry har fått ett litet hingstföl. Så mysigt med hästbebis i stallet! ?

Full fart hos oss alltså, även om uppdateringen här tryter. Men då och då så kommer det en uppdatering!

Kram på er!

Trött Calle är nöjd med att få komma in i boxen, ompysslad efter tävlingen

Av Jossan - 6 juni 2016 21:57

Idag var det sommarvärme igen. Såååå skönt!! Jag och Calle passade på att skutta lite hemma. Liiite högre än vad vi annars gör (eftersom att matten är en feeeegiiiiiis), men tillräckligt lågt för att matten skulle sköta sig ändå.

En meter räcke och ett stigsprång på 95 cm var nog för dagen.

Ojojoj vad jag har tappat... Men så nyttigt att få se det på bild. Nu ska jag fokusera extra på att inte slänga mig fram över hindret. Balanspunkt!!

Calle kändes iaf fin. :) Jag är så glad i den här hästen. Vilken tur jag hade, som fann honom.

Av Jossan - 15 maj 2016 19:09

Det räknas som sommar när man släpper hästarna i sommarhagarna. Fem nöjda fyrbeningar checkade igår in i sina nya hagar.

Härligt!

Imorgon är det dags för dressyrträning.

Av Jossan - 8 maj 2016 19:55

Vi är på g. Igår drog Calle vagnen. Första gången sedan i januari... Gick galant. Och idag har Camilla tränat terräng med Calle på bortaplan utomhus för första gången. Gick helt suveränt! 

           


Nu taggar vi vidare inför sommaren. Våra tidigare planer gick ju lite i stöpet iom skadan, men vissa saker kan vi nog ta upp igen. KBK!

Av Jossan - 17 april 2016 21:46

Jag är ju inte liiiiiite dålig på att uppdatera bloggen...

Men livet har kommit ifatt mig, lagt krokben och fortsätter att jäklas. Skolan är slut. Det är skönt. Nästan alltid. Inga läxor. Då borde tid finnas.

Men jobbet. Det är förvisso inga läxor, men det tar tid att gå ur pluggmode och in i jobbmode.

Jag sover, jobbar, stallar, städar, är med barnen, sover, jobbar.. Ja. Ni fattar. Tid är en bristvara. Phuuu!

Calle har dessutom hunnit med att skada sig, stått på klinik, haft boxvila, igångsättning och nu har vi startat med lite ridning igen. Roligt men snärjigt! Sårvård och tillsyn varenda dag. Men han hade tur i oturen. Om man nu som häst ska göra ett hål ända in till skelettet mellan kota och hov, så ska man göra det EXAKT där Calle gjorde det.

Det underlättar ju liksom inte att han redan hade en svampinfektion (mugg) på just det benet... Men nu är Calle helt oöm i området vid såret och vi behandlar istället mugg och svallkött. Och hoppas såklart på att allt skit snart är borta.

Och idag fick jag äntligen lön för mödan! En timmes skritt i skogen på min bästa kompis! Häääärligt!

Vi fortsätter med friskvården och hoppas på att snart kunna ta upp vår planering igen. Men det viktigaste är att Calle blir frisk.

Presentation


Välkommen hit!

Kul att just du hittade till oss. Här kan du läsa om allt som rör min häst, lite om min familj och en hel del ur min vardag. Och du.. Glöm inte att lämna en signatur i bloggen. :)

Om oss:

 

 

Josefine Nordberg Karlsson

 

 

Josefine heter alltså jag, kallas till vardags för Jossan, utom i arbetet, där jag rakt av är Josefine. Är född 1979. Har varit hästintresserad hela livet, fick som 11åring min första ponny, och efter det har det fortlöpt sas. För några år sedan lade jag tävlingsnerverna på hyllan, och beslöt mig för att ta ngr års semester från det livet.

 

Jag har hur som helst en familj också: Maken, och tre underbara grabbar. Det är Rasmus - 00, Tor -05 och Markus -07. De gör mitt liv värt att leva, och de gör mig lycklig varenda dag!

 

Min häst heter Catch the Cat, ett engelskt fullblod efter Mr Wells - Leader of the Pack. Född 2011-05-06. Jag köpte honom från Anna-Karin Louie-Ying i november 2012. Han är en fantastisk häst som gör mig glad varenda dag!

     

         

   

  

 

Mina änglar:

Heavenly Dreams "Heddan"

2003-2012

 

 

      

Heddan somnade in den 17 april 2012, och jag kommer aldrig att glömma henne..   

 

 Quimero, hennes enda avkomma, skulle alltid finnas kvar hos mig, en stor och rejäl kille som jag hoppades mycket på som allround häst och livstidsvän... 

 

  Quimero

f 20110528

E: Galope P

U: Heavenly Dreams

 

 

 

Quimero blev hastigt sjuk under november månad 2012. Det visade sig vara så att han hade stora förändringar på framförallt 7:e nackkotan, med största sannolikhet orsakat av virus som han utsattes för under sina första levnadsmånader. Med honom försvann även mitt finaste minne av Heddan, och sorgen blev dubbel.. 

 

I mitt hjärta finns ett rum
som bara är för dig.
Och var jag än tar plats
så finns du här hos mig.

 Gästbok

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik

Länkar

Senaste inläggen

En tillbakablick

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021
>>>

Vädret hos oss

Väder Västerås

RSS

Fråga oss!

6 besvarade frågor

Följ oss

Follow on Bloglovin

Följ oss

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se